Skip to main content

WORKHOPS

In mijn workshops (en cursussen) deel ik mijn enthousiasme voor het maken van ruimtelijk werk en beelden graag met anderen. Ik besteed aandacht aan technieken en materialen, maar vooral ook aan het idee achter je beeld. Wat wil je met je beeld uitdrukken? Wat zegt het beeld?

ontdek de klei

Ontdek de klei

Kinderfeestjes

op maat

Workshops op maat

Workshop: 'Ontdek de klei'

Klei is een heerlijk materiaal waarmee je ‘alles’ kunt maken. Vazen, potten, borden, schalen, beelden van mensen of dieren; je kunt het zo gek niet verzinnen of het is uit te beelden in klei.

1.Workshop ‘ontdek de klei’ voor volwassenen: wil je weer eens ontspannen met je handen in de klei en ontdekken wat het materiaal je te bieden heeft? Dan is deze workshop geschikt voor jou. Je gaat naar huis met een geboetseerd beeld of een handgevormde schaal/vaas.

Meld je individueel aan, bij minimaal vier deelnemers prikken we een datum voor de workshop. Kosten bedragen € 45,- per persoon voor een middagworkshop (13.30-16.30 uur). Dit is incl. materialen, afbakken van het werkstuk en consumpties.

2.Workshop op maat: heb je zelf een groepje van minimaal vier enthousiaste vriend(inn)en, familieleden of collega’s om je heen, dan verzorg ik graag een workshop op maat. We kunnen werken met een thema zoals maskers maken of een torso maken of ons laten inspireren door vormen uit de natuur. Maar vrij werken kan ook. Ook dan bedragen de kosten € 45,- per persoon, voor een middagworkshop.

3.Groepswerk in klei: voor bruiloften, verjaardagen of andere gelegenheden is het mogelijk om voor de feestelingen een groepswerk in klei te maken. Bijvoorbeeld een namenschaal of een veel gezichtenvaas. Een tweede bijeenkomst waarin we het werk glazuren is op aanvraag mogelijk. Kosten op offertebasis; neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Mijn workshop ‘Ontdek de klei’ staat ook vermeld op www.zimihc.nl, www.U-pas.nl en www.vlampijpateliers.nl

banner-ontdek-de-klei

Verjaardagsfeestjes

Verjaardagsfeestjes:
Wil je met je vriendjes of vriendinnetjes je verjaardag creatief vieren, dan ben je welkom in mijn atelier! Ieder maakt een eigen werkstuk dat je natuurlijk mee naar huis mag nemen. Je kunt kiezen uit de volgende programma’s:

Werken met kei:
Maak je eigen fantsiedier, masker of sieradendoosje in klei. We werken met verschillende kleuren klei en je werk gaat na afloop de klei-oven in zodat het mooi hard wordt. Na ongeveer een week kun je het weer komen ophalen.

werken met gips:
We maken een 3D-tegel van gips waarin verschillende planten of gevonden voorwerpen zijn verwerkt.

speksteen snijden:
ieder krijgt een eigen steen waarin we gaan snijden en krassen. En we maken hem mooi glad door het met schuurpapier te polijsten.

Afhankelijk van de leeftijd duren de verjaardagsfeestjes anderhalf tot twee uur. Uiteraard bepaalt de jarige vooraf wat we gaan doen. Tijdens de pauze is er limonade met wat lekkers.

Kosten bedragen € 17,50 per kind met een minimum van € 87,50.

Workshops en lessen op maat

Voor verschillende organisaties heb ik op projectbasis kunstprojecten en workshops opgezet en uitgevoerd, zowel voor kinderen als volwassenen. Door mijn brede kennis in het maken van beelden én in lesgeven ontstonden in overleg uiteenlopende programma’s waarin vooral het maken van ruimtelijk werk aan bod kwam. Enkele voorbeelden:

– Programma ‘Natuurlijk gemaakt’: werken met natuurlijke materialen in en buiten de klas.

– Workshop ‘Reliëf maken in gips’: afdrukken van natuurlijke materialen in een gipsen tegel.

– ‘Ontdek de klei`: boetseren in de klas

– Inloopactiviteit ‘Vrolijke Vogels’: vogels maken van steekschuim en karton tijdens een festival.

Nieuwsgierig naar deze en andere kunsteducatieve programma’s? Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken. Of kijk hier voor een volledige lijst met opdrachtgevers.

Workshop volgen? Meld je hier aan

In mijn workshops (en cursussen) deel ik mijn enthousiasme voor het maken van ruimtelijk werk en beelden graag met anderen. Ik besteed aandacht aan technieken en materialen, maar vooral ook aan het idee achter je beeld. Wat wil je met je beeld uitdrukken? Wat zegt het beeld?